“Arte de gestionar nuestras emociones de tal forma que su energía se dirija a nuestra mejora personal, al aumento de la calidad de nuestras relacio-nes personales y al mayor y mejor cuidado de nuestro mundo”
“Dedicamos toda nuestra vida a entrenar nuestra mente: adquirimos conocimientos y nos enseñan a pensar, pero en el territorio emocional, en cambio, somos todos autodidactas, en mayor o menor medida. Hay quien considera las emociones como obstáculos que interfieren en nuestra dimensión racional. La Ecología Emocional sostiene que no es así y que las emociones son un lenguaje distinto y complementario. Una mente inteligente pero desconectada de las emociones construiría mapas de decisión equivocados y peligrosos. Las emociones dan color al paisaje y sirven para orientarnos en el mundo: nos indican si la ruta que hemos elegido es adaptativa o destructiva”
Els set principis de l'ecologia emocional:
1. Principi de l'autonomia personal. Ajuda’t a tu mateix i els altres t’ajudaran (Nietzsche)
2. Principi de la prevenció de dependències. No facis pels altres allò que ells poden fer per si mateixos (Bragavad Gita)
3. Principi del boomerang. Tot el que fas pels altres, t’ho fas a tu mateix (Erich Fromm
4. Principi del reconeixement de la individualitat. No facis pels altres allò que vols per tu. Ells poden tenir gustos diferents (Bernard Shaw)
5. Principi de la moralitat natural. No facis pels altres allò que no vols que et facin a tu. (Confuci)
6. Principi de l’autoaplicació prèvia. No podràs fer ni donar als altres allò que no ets capaç de fer ni donar-te a tu mateix.
7. Principi de la neteja relacional. Tenim el deure de fer neteja de les relacions fictícies, insanes i que no ens deixen crèixer com a persones.
Tots els principis són importants, ens ajuden a millorar, a créixer i a ser millors persones. Hem de ser capaços de incorporar-los al nostre dia a dia. Reflexionem-hi tots, segur que la majoria no els tenim en compte, i realment, val la pena canviar. Les emocions són molt importants, tenen molta més importància que la nosaltres els hi donem, i que moltes vegades els neguem el dret a ser vistes, a reconèixer que una cosa ens fa mal, o a plorar. Totes les emocions són vitals, i formen part de la nostra persona. Deixem-les sortir!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada