dilluns, 14 de febrer de 2011

1x1 congelat

Tot i les promese electorals, on prometien reduir despeses en gairebé tots els àmbits menys en educació, la Consellera d'Ensenyament, Elena Rigau, ha anunciat que es paralitza el programa 1x1, i que per tant els 40000 alumnes de 1er i 2on d'ESO que el curs 2011/2012 se'ls havia de dotar d'ordinadors portàtils es quedaran sense.
Segons declaracions de la Consellera no està demostrat que aquest programa afavoreixi positivament en la formació dels alumnes.
D'aquesta manera, l'aprenentatge a través de les TIC fa un clar pas endarrere.
O sigui que per estalviar avui, fem un flac favor a la formació dels que podrien ser futurs químics, físics, metges, arquitectes, professors... Si aquestes han de ser les polítiques de Convergència i Unió ...
Que en penseu?

2 comentaris:

  1. Bon dia,
    només un aclariment: els centres que ja havien començat l'any passat amb els portàtils seguiran la mateixa línia; els que havien de començar el proper curs ho postposen.
    Mercè

    ResponElimina
  2. Si mercè, exacte. Però deixem dir que sempre he dubtat de la paraula "posposar". L'institut de Canet el van estar posposant durant uns 10 anys i quan es van decidir a fer-lo ja havia quedat petit! Per cert, també han decidit no ampliar plantilles tot hi haver-hi 12.000 alumnes més, i no construir instituts i escoles que estan treballant en barracons. Aquests tipus de polítiques és evident que no són les més adequades per a les noves fornades. D'aquí uns anys ja en veurem els fruits!

    ResponElimina