dilluns, 16 de maig de 2011

Educació per a la mobilitat segura

El divendres 6 de maig, organitzat per l'ORUS (Oficina de Relacions Universitat Societat), va tenir lloc al Palau de les Heures del Campus Mundet (Ub) una presentació de recursos per a l'escola dedicat a l'educació per a la mobilitat segura.

Farners de Cruz i Puig, responsable d'educació i formació viària del Servie Català de Trànsit, va realitzar una entretinguda, reflexiva i sobretot interessant presentació de programes que promouen l'educació per a la mobilitat segura a l'educació infantil, primària i secundària, desenvolupats per el mateix Servei Català de Trànsit.
L'educació per a la mobilitat segura inclou totes aquelles accions i recursos dissenyats perquè les persones desenvolupin les competències necessàries per a una mobilitat eficaç, es a dir, sostenible per al medi i segura per a tothom.
Evidentment l'escola té un paper clau en aquesta formació: un paper que ha d'anar molt més enllà del tradicional aprenentatge d'una sèrie de senyals i normes, i que ha d'explorar i promoure el desenvolupament integral de la persona tenint en compte, a més a més dels coneixements, els aspectes perceptius, emocionals i valoratius, poc treballats a dia d'avui. Per això, la representant del Servei Català de Trànsit ens ha presentat una sèrie de recursos que, de moment, es poden aconseguir gratuïtament posant-se en contacte amb el mateix Servei Català. En cas de ser estudiant de la Ub, cal remarcar que aquests recursos es poden aconseguir a través de l'ORUS.

Sense cap mena de dubte ha estat una presentació interessant que ens ha fet reflexionar sobre la importància que avui en dia ha de tenir la seguretat vial, i que ha posat de manifest la relació que aquesta té en el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum.


Aquí us deixo aquest enllaç en el que hi podeu trobar molta informació:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada