dimecres, 6 de març del 2013

A continuació us adjunto una sèrie de llibres que ens parles sobre l'educació lenta. En tots ells ens podem fer una idea de la filosofia que defensa aquesta visíó sobre l'ensenyament. És realment interessant llegir-ne algun d'ells!!


Per què tenim sempre tanta pressa? Es possible, i inclús desitjable, fer les coses amb més lentitud? Vivim en l’era de la velocitat. El món que ens rodeja es mou amb més  rapidesa del que mai ho havia fet. Ens esforcem per ser més eficients, per fer més coses en un minut, en una hora, en un dia... Des de la revolució l’obra de Tàcit s’ha convertit en un monument literari que manté la seva vigència al llarg dels segles.
El culte a la velocitat ens ha empès fins el punt de ruptura.











Donat l'enorme interès que va suscitar l'Elogi de l'educació lenta, de Joan Domènech, a Graó ha editat un segon llibre sobre educació lenta. La Pedagogia del cargol. Es tracta d'un llibre de Gianfranco Zavalloni, mestre rural italià lligat al moviment de l'escola creativa.Ens diu Zavalloni: "En una societat basada en l'èxit, el benefici i el guanyar, hem reflexionat sobre la importància i el valor pedagògic de "perdre"? Perdre el temps, perdre una partida, perdre un tren, perdre un objecte, perdre una cita, perdre algú, perdre i prou...perdre!"
Reflexions de fons i propostes de vegades inversemblants que et sorprendran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada