dimarts, 18 de maig del 2010

Com crear un llibre digital?

Entreu a la pàgina de la prestatgeria:

http://hipolit.xtec.cat/llibres/prestatgeria/

i cliqueu a PROVES I CURSOS i a la següent pantalla cliqueu al menú principal a ENTRA.

Entreu les vostres dades (o les del centre) i cliqueu CREA UN LLIBRE NOU del menú de l’esquerra de la prestatgeria.

S'ha d'omplir UN FORMULARI, i s'han de llegir les condicions d’ús per poder-les acceptar.

EL FORMULARI de creació d'un llibre nou demana les dades següents:

● Títol del llibre: Serà el nom amb el qual es reconeixerà el llibre dins la Prestatgeria.
● Idioma: En aquests moments, hi ha disponibles quatre idiomes per als textos informatius, formularis i icones del llibre: català, castellà, anglès i francès. Possiblement més endavant s'afegiran més idiomes.
● Descripció del llibre: Serà el text que apareixerà a la contraportada del llibre i a la fitxa de dins la Prestatgeria. Permet definir en poques línies quin és el contingut del llibre.
● Estil o aparença: Permet escollir entre tres estils de llibre: Classic, WorkBook i Modern.
● Col·lecció: Les col·leccions les proposa el Departament d'Educació i sovint estan relacionades amb dates i festivitats assenyalades. Quan hi hagi col·leccions disponibles, els llibres s'hi podran associar. Això serà útil per agrupar-les per temàtiques i poder-les filtrar en el catàleg general. Una vegada s'ha associat un llibre a una col·lecció, no se'n pot deslligar.
● Descriptors : És la llista de paraules separades per comes que descriuen la temàtica d'un llibre. No poden contenir accents ni caràcters especials. El sistema és capaç de generar un núvol de descriptors.
● Correu XTEC: De la persona que administrarà el llibre.
● Codi o contrasenya: S'utilitzarà per accedir a l'administració del llibre: no ha de coincidir necessàriament amb la del correu de l'usuari/ària (això permet crear llibres i assignar-los a terceres persones).
● Indicar que s'accepten les condicions d'ús.

Cliqueu a ENTRA LLIBRE, un missatge us avisarà que el llibre ha estat creat correctament i les dades per accedir a administrar-lo.
(Tot i que el llibre ja ha estat creat, no s'activarà fins que l'administrador/a faci clic a l'enllaç inclòs en el correu electrònic. D'aquesta manera, aquest dóna el vist i plau a la seva creació.)

Un cop activat el llibre a través de l'enllaç des del vostre correu, anireu a VES AL LLIBRE. En tornen a demanar la identificació, aquesta vegada no la de la Xtec sinó el Codi o contrasenya que doneu en el primer formulari.

Editeu l'Entrada de la dreta i presenteu el llibre. Seguidament pulseu a Capítol nou i continueu configurant.

A crear el contingut!

Per crear el contingut pulsareu +Afegeix i al formulari sortint entrarem text, canvis de format, colors, taules, imatges, vídeos, podcast i altres elements multimèdia. Té un menú enriquit semblant als blocs, o sigui que podem introduir codis!
Podeu incorporar text, imatges, arxius de so...

Preparació de les imatges que voleu penjar-hi. Tenint en compte que han d'ocupar menys de 400 Kb s'hauran de redimensionar. Es pot fer d'una a una amb un processador d'imatges (PSP, Adobe Photoshop,...) però el mètode més fàcil és redimensionar totes les imatges que necessiteu amb el VSO Image Resizer, que podeu descarregar de la web

http://www.vso-software.fr/products/image_resizer/image_resizer.php?lang=es

ARA JA PODEU COMENÇAR A ESCRIURE AL GRAN LLIBRE DE L’EDUCACIÓ!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada